تماس با من : 09358608157 rezanoori.network@gmail.com

مشاهده از یوتیوپ

سلام دوستان من رضا نوری هستم و در این ویدیو (مقاله) می خواهیم سیستم نامگذاری دوربین های کنون رو بررسی کنیم که می تواند راهنمایی خوبی برای خرید دوربین نو یا دوربین دست دوم کنون، بر اساس مدل دوربین باشد با من همراه باشید

در اینجا دوربین های تولید سال های اخیر کنون رو بررسی کنیم و معتقدم اگر از سال معرفی دوربینی 10 سال گذشته باشد دیگر ارزش خرید ، حتی به صورت دست دوم هم، ندارد و این ویدیو در اواخر سال 2021 در حال ضبط هست

ابتدا از پیشوند EOS که برای تمام دوربین‌های DSLR کانن مورد استفاده قرار می‌گیرد شروع می کنیم چون توی تمام دوربین ها هست در زمان خرید این بخش از اسم دوربین را نادیده بگیرید

البته مخفف Electro-Optical System الان همه‌ی دوربینهایی که ساخته میشوند چه موبایل چه کامپکت و … فوکوس خودکار سریع و دقیق دارند ، این ویژگی الان دیگر بی معنی است

کانن خیلی به سیستم نامگذاری خودش پایبند نیست و مدل‌هایی بوده‌اند که از این سیستم پیرویی نمی کنند یا با عرضه‌ی آن‌ها نحوه‌ی نام‌گذاری دوربین‌ها کمی تغییر کرده است. پس استثنا هم کم ندارد  ، ولی در کل از یک ساختار مشخص در این نام‌گذاری‌ها استفاده شده است. در این مقاله سعی می کنیم همه دوربین ها کنون را بررسی کنیم!

سری چهار رقمی مبتدی ترین سری کنون

در سری چهار رقمی های کانن هر چی عدد دوربین بالاتر باشد به معنی اینکه دوربین جدیدتر و احتمالا بهتره به عنوان مثال 2000D دوربین بهتری نسبت به 1000D است.

سری های چهار رقمی ابتدایی‌ترین سطح دوربین‌های DSLR شرکت کانن که همگی  سنسور APS-C قطع فریم دارند ، یک لنز ۱۸-۵۵ میلیمتر همراه با این دوربین در جعبه دوربین وجود دارد

امکاناتی که در سری ۴ رقمی قرار داده شده است در کمترین حد ممکن است ، البته برای یه عکاس آماتور عموماً کافی به نظر میرسند، ولی اگر کمی از عکاسی اطلاعات داشته باشید احتمالا جوابگوی نیاز شما نیست و احتمالا بعد از یک تا دو سال عکاسی کردن نیاز باشد دوربینتون را ارتقا دهید! دکمه های کنترلی کمتر، نبود قفل آینه، تعداد نقاط کم فوکوس و موارد هستند که کار کردن با این دوربین رو برای عکاسان حرفه‌ای سخت میکند. البته باز هم تاکید می کنم که  برای عکاسان آماتوری که تازه قصد دارند دوربینی برای تمرین و یادگیری خریداری کنند و یا برای مصارف خانگی و تفریحی میخواهند دوربینی با کیفیت داشته باشند کاملا مناسب است.

سه رقمی ها میان رده های کنون

در سری 3 رقمی هم قاعده نامگذاری مانند چهار رقمی ها است بنابراین هر چقدر که شماره مدل بالاتر باشد، دوربین احتمالا جدیدتر و بهتر است. برای مثال 850D دوربین بهتری نسبت به  700D است.

نکته : اگر دوربینی با D شروع بشود این دوربین مربوط به برند نیکون است و اگر با D تموم بشود برند کنون است مثلا D850  یک دوربین فوق العاده و پرچم داره نیکون است در حالی که 850D یک دوربین میان رده کنون محسوب میشود!

برگردیم به سراغ سه رقمی های کنون باید به یاد داشته باشید که از این قوانین نباید بین سری‌های دیگر استفاده کرد. مثلا 800D بهتر از 750D باشد اما هر دو از 1000D بهتر هستند. چون دو تا دوربین اول سه رقمی هستند و دوربین بعدی چهار رقمی است و سه رقمی ها عموما از چهار رقمی ها بهترند!

سری سه رقمی وضعیت به مراتب بهتری نسبت به سری ۴ رقمی دارد . هندلینگ بهتر ، قابلیتهای کاملتر ، تعداد نقاط فوکوس بیشتر و در کل تمامی کاستی‌های سری چهار رقمی در سری سه رقمی رفع شدند! پردازنده‌هایی که در سری سه رقمی استفاده می شوند اغلب یک یا دو نسل از سری چهار رقمی جدیدتر و بهتر هستند. درکل اگه عکاسی رو خوب بلد هستید، اما بودجه‌ی خرید دوربین‌های گرون قمیت رو ندارید، سری سه رقمی می تواند انتخاب خوبی برای شما باشد.

در ماه مارس سال 2013، کانن در کنفرانس رونمایی از محصولات در یک اتفاق از قبل اعلام نشده ،  یک دوربین با نام 100D معرفی کرد مثل اینکه مهدس های کانن دور هم جمع شدن و گفتن ای وای چرا سه رقمی ها رو از 300  شروع کردیم پس قبلش چی ؟ بعد هم گفتن خب اشکال نداره بایید اعداد جا افتاده رو دوباره روی دوربین ها بزاریم اینجوری شد که سه تا الان سه دوربین 100D و 200D و 250D معرفی شدند. این سه دوربین (حداقل تا زمان ضبط این ویدیو (مقاله)) را باید استثنا کرد با اینکه عدد کمتری دارند ولی دوربین های خوب ، با ارزش خرید بالا و جدید به حساب می یایند دوربین ها کوچیک و سبک ولی با قابلیت های بالا!

یه نکته‌ی مهم رو هم در پایان سه رقمی ها و چهار رقمی ها باید بگم که سرتون کلاه نره:

سیستم بازاریابی کانن در مناطق مختلف دنیا در دوربین های مبتدی خودش تقریبا مستقل از هم دیگه عمل می کند ! (این هم یکی دیگه از کارهای عجیب کنون است) به همین دلیل دوربین‌های چهار و سه رقمی در بازارهای بین المللی، ژاپن و آمریکا اسامی مختلفی دارند.

برای مثال :

بازار بین المللی اروپا، اسیا ، استرالیا ، خاورمیانه : Canon EOS 1300D

بازار ژاپن : Canon EOS Kiss X80

بازار آمریکای شمالی : Canon EOS Rebel T6

هر سه‌ این دوربین ها در واقع همان Canon EOS 1300D هستن که برای مناطق مختلف نامشان تغییر کرده است .هیچ گونه هیچ گونه تفاوتی بین آنها وجود نداره

جالبه اینکه فروشنده هایی را می شناسم  که دوربین‌های ‌Kiss یا Rebel رو به خاطر اینکه بازار هدفشون ژاپن و آمریکا هستند و به ما هم از قدیم گفتند که جنس ژاپنی یا آمریکایی اصله!، گرونتر از مدل بین المللی می فروشند. من اطمینان می دهدم هیچ تفاوتی بینشون نیست! این هم از اون اتفاقات هایی است که فقط در ایران وجود دارد در هر صورت مراقب باشید کلاه سرتون نره!

سال عرضه نام بین‌المللی نام در آمریکا نام در ژاپن
2017 EOS 800D EOS Rebel T7i EOS Kiss X9i
2017 EOS 77D EOS 77D EOS 9000D
2016 EOS 1300D EOS Rebel T6 EOS Kiss X80
2015 EOS 760D EOS Rebel T6s EOS 8000D
2015 EOS 750D EOS Rebel T6i EOS Kiss X8i
2014 EOS 1200D EOS Rebel T5 EOS Kiss X70
2013 EOS 700D EOS Rebel T5i EOS Kiss X7i
2013 EOS 100D EOS Rebel SL1 EOS Kiss X7
2012 EOS 650D EOS Rebel T4i EOS Kiss X6i
2011 EOS 1100D EOS Rebel T3 EOS Kiss X50
2011 EOS 600D EOS Rebel T3i EOS Kiss X5
2010 EOS 550D EOS Rebel T2i EOS Kiss X4
2009 EOS 500D EOS Rebel T1i EOS Rebel X3
2008 EOS 1000D Digital Rebel X S EOS Kiss F
2008 EOS 450D Digital Rebel X Si EOS Kiss X2
2006 EOS 400D Digital Rebel X Ti Kiss Digital X
2006 EOS 350D Digital Rebel X T Kiss Digital N
2003 EOS 300D Digital Rebel Kiss Digital

سری دو رقمی کنون

این سری برای علاقه‌مند عکاسی اختصاص دارند. و دیگر به این سری لقب مبتدی را نمی شود داد و باید جزء دوربین های حرفه ای در نظر گرفت. کانن کارهای عجیب غریب در اسم گذاری ها زیاد انجام می دهد در این سری هم از این کارها کرده مثل کانن 77D که خود شرکت جایگزین رسمی مدل سه‌رقمی 760D شده است ولی با کد دو رقمی است ماهم مجبوریم در لیست دو رقمی ها قرار دهیم . دوربین 90D کنون خیلی دوربین خوبی است و نمره های خیلی خوبی از تحلیلگر های تجهیزات عکاسی گرفت واقعا دوربین حرفه ای به حساب می یاد

مدل های تک رقمی کنون پرچم دار ها

سه تا قاعده در نامگذاری تک رقمی ها کنون وجود دارد:

  • تا زمان ضبط این ویدیو (مقاله) فقط سری 1 ، 5 ، 6 ، 7 تولید شده است و سری 2 و 3 وجود تولید نشده است.
  • بر خلاف سری های قبل هر چی عدد کوچکتر باشد ، دوربین بهتر هم هست.
  • تغییر نسل  دوربین ها به عدد آن‌ها اضافه نمی‌شود، بلکه نسل آن‌ها از روی پسوند Mark مشخص می‌گردد.

پایین ترین دوربین تک رقمی کنون شروع کنیم دوربین های 7D ، 7D Mark II که تنها سری از تک رقمی کنون هستند که  فول فریم نیستند و قطع فریم هستند البته هر دوربین قطع فریمی الزاما غیر حرفه ای نیست نمونه اش همین دوربین های 7D واقعا دوربین های حرفه ای محسوب میشوند. بدنه‌هایی بسیار مقاوم در برابر شرایط جوی و آلودگی ها از جنس آلیاژ منیزیم ، بافر قدرتمند، سرعت عکاسی پیاپی بالا ، استفاده از ۲ یا چند پردازشگر و الگوریتم های قدرتمند برای بالا بردن کیفیت خروجی عکس و کلی چیز دیگر، از جمله قابلیت های این سری هستند. اگه دنبال دوربین عکاسی کامل با سنسور قطع فریم میگردید که فول امکانات باشد و کماکان قیمتش هم خیلی بالا نباشد این رده شاید بتواند نظرتان را جلب کند ، ولی خوب یواش یواش باید منتظر مارک 3 سری 7D باشیم.

کمپانی کانن برای علاقمندان به شروع عکاسی با سنسورهای فول فریم ، سری 6D رو معرفی کرده است این سری یکی از بهترین انتخاب ها برای عکاسان جدی خواهند بود که قصد دارن از سنسورهای APS-C به فول فریم مهاجرت کنند و نمی‌خواند یا نمی توانند که زیاد هزینه کنند.

در بازار ما , و بین عکاس های ما رده 5D با عنوان دوربین‌های پرچم دار به فروش می رسد ، در صورتی که طبق قواعد نامگذاری و جایگاه این سری ، این تمام تلاش کنون در ساخت دوربین DSLR  نیست!

این سری قابلیتهای تقریباً کاملی دارند، ولی هنوز به عنوان یک دوربین همه کاره نمی شود بر روی آن حساب کرد ، چون اغلب دوربین‌های کُندتری نسبت به سری 1D هستند و سرعت عکاسی پیاپی پایینی دارند. شاید یک کمی توقع من بالا است کیفیت ساخت و مقاومت بدنه‌ی تقریباً خوبی دارند؛ برای فیلمبرداری به شدت تجهیز شدند و همینطور در نسل‌های جدید از نظر داینامیک رنج و قدرت کنترل نویز جزو پرچمداران محسوب می شوند.

در حال حاضر بهترین DSLR های کنون سری 1D هستند که سه نسل دارد که بهترینش تا زمان ضبط این ویدیو (مقاله) همون مارک 3 است و با ارزش ترین DSLR کنون برای خرید محسوب می شود. اگر میخواهید یه دوربین قدرتمند داشته باشید، لبریز از امکانات ، سرعت پردازش عکس و عکاسی پیاپی براتون مهم است، اگه می خواهید دوربین در کسری از ثانیه سوژه رو رهگیری و عکاسی کند و هزاران اگهر دیگر ، سری EOS 1D قراره پاسخ تمام نیازهای شما باشد. کمپانی کانن چنان روی این سری کار کرده است که می توانیم از آن به عنوان دوربینی تا دندان مسلح یاد کنیم و در همه قسمت ها عملکرد فوق العاده ای دارد! دو پردازنده‌ وظیفه‌ پردازش تصاویر ثبت شده رو به عهده دارند و یک پردازنده‌ی DIGIC 6 صرفاً برای محاسبات نورسنجی است و کانن برای هر کاری یک پردازنده هم قرار داده است. نقطه ضعفی که  5D ها دارند ، سرعت کم ،  در این سری حل شده است و بافر این دوربین چنان حجم و سرعتی دارد که در صورت عکاسی پیاپی ، تا پرشدن کارت حافظه هیچ کُندی یا وقفه‌ای ندارید. البته این رو هم بدانید که قیمت تمام شده‌ این رده به شدت بالاست و هرکسی توان خرید این رده از دوربین‌ها رو ندارد ولی خب این دوربین تمام قدرت کنون در دوربین های DSLR است.

بدون آینه های کنون

مشخصا بعد از موفقیت عجیب بدون آینه های سونی ، کنون برای از دست ندادن بازار هم که شده تلاش زیادی را در گسترش هر چه بیشتر دوربین های بدون آینه کرده است که البته دوربین های بدون آینه هم که ارائه کرده بر روی کاغذ و در عمل واقعا دوربین های خوبی هستند یک جورایی فکر کنم کنون هم فمهیده که آینده برای دوربین های بدون اینه هست. خوشبختانه چون هنوز تعداد دوربین های بدون آینده کنون کم هست , کنون هنوز وقت نکرده اسم گذاری رو زیاد بهم بریزدرسه تا قاعده کلی در نام گذاری کنون های بدون اینه وجود دارد:

  • اول : هر چی عدد پایین و تعداد عدد ارقام کمتر ، دوربین بهتری داریم مثلا R3  بهتر از R6
  • دوم : تغییر نسل ها با تغییر عدد نیست و به صورت مارک  نشان داده می شود مثل همان دوربین های تک رقمی کنون!
  • سوم : هر دوربینی که با M شروع شود قطع فریم و هر دوربینی که با R شروع شود فول فریم است

از سری M شروه می کنیم : دو دوربین بدون آینه را باید جایگزین بدون آینه، سری های سه رقمی و چهار رقمی  DSLR کنون در نظر گرفت و می تواند انتخاب کسانی باشد می خواهند با قیمت کم حتما دوربین بدون آینه بخرند.

دوربین های تک رقمی و دو رقمی بدون آینه کنون رو هم باید معادل دو رقمی های DSLR در نظر گرفت همون جور که 90D جلب توجه خاصی کرد و تونست امتیاز خوبی رو کسب کنه M50 Mk II هم توجه زیادی به خودت جلب کرد و دوربین با ارزش خرید بالا محسوب میشود و در حال حاضر بهترین قطع فریم بدون آینه کنون است!

کنون بعد از موفقیت خوبی که در D5 و D6 داشت دوربین ها بدون آینه مشابه همون رو سعی کرد بسازد که دوربین R5 هم تراز با DSLR پرچمدار سری ۵D است و R6 با دوربین DSLR سری ۶D همخوانی دارد.

البته در آخرین تلاش دوربین قدرتمند R3 رونمایی کرد که به عنوان اولین پرچمدار واقعی کنون در سری دوربین های بدون آینه معرفی شد و با معرفی R3 هر چند دیر ولی خط و نشان خوبی برای سری Z نیکون و آلفا سونی کشید.

با توجه به توسعه که کنون دارد روی دوربین های بدون آینه خودش می دهد به نظر میرسد اگر قرار باشد یک دوربینی جدید از کنون خریداری بشود باید به سراغ دوربین های بدون اینه این شرکت رفت!

در انتها یک نگاهی هم به سایر سری ها و  Powershot کنون بندازیم در این سری دوربین که ارزش خرید داشته باشد به نظرم وجود ندارد چون اکثر گوشی های همراه از این سری بهتر هستند البته دو تا دوربین powershot-sx70-hs و powershot-sx540-hs را داریم که باید بهشون گفت تلسکوپ چون قابلیت زوم زیادی دارند و رقیب مستقیمه Cooplix نیکون هستند ولی با توجه به قیمتی که باید برای این ها پرداخت کرد که قیمت کمی هم نیست و همچنین شاپنس و داینامیک رنج پایین که دارند به نظرم این سری ارزش خرید ندارند با همون هزینه می شود یک  DSLR میان رده خرید

یک نکته خیلی مهم رو هم در پایان یادآوری کنم به تجربه میگم که بیشتر از 50 درصد کیفیت عکس مربوط به لنز است که دارید استفاده می کنید به مثالی که در ویدیو نام گذاری نیکون هم گفتم توجه کنید:

یک زمان هست که ژانر عکاسی شما پرتره است شما دوربین  D850  که جزء بهترین ها هست رو هم دارید ولی یک لنز 18-55 قطع فریم روش دارید دوربین فول فریم با لنز قطع فریم یک سیاه شدگی دور تصویر رو بهتون می ده خیلی خوب نمی تونید پس زمینه رو محو کنی شاپنس خوبی هم نخواهی داشت بعد نگی وای این دوربین چقدر بده اصلا به درد نمی خوره که!

ولی بر عکسش یک دوربین سری مبتدی نیکون از سری 3000 داشته باشی و یک لنز پرایم 35 میلیمتری با دیافراگم 1.8 می زاری عکس های پرتره فوق العاده عالی ازنظر شارپنس و پس زمینه محو بودن و از همه نظر عکس بهتری از قبلی خواهد بود!

پس یادتون باشه همون قدر که بادی اهمیت دارد لنز هم اهمیت دارد در بعضی موارد حتی لنز اهمیت بیشتری هم دارد اگر کانال های شبکه های اجتماعی روفالو کنید به زودی چند ویدیو برای شناخت لنزها هم آماده خواهم کرد

همیشه کنون سعی کرده از نیکون چیزی کم نیاورد هر چه قدر که سیستم نامگذاری نیکون پیچیده هست کنون سعی کرده سیستم پیچیده تری رو داشته باشد

لطفا اگر دوربین شما کنون هست در قسمت نظرات تجربه خودتون رو از کار با دوربین کنون با ذکر مدل برای من و دیگران در قسمت کامنت ها ثبت کنید تا من و دیگران هم از تجربه شما استفاده کنیم! موفق و پیروز باشید

مشاهده از آپارات